tisdag 8 mars 2011

Fettisdagen!


En bunke full med förstadie-till-semlor!

Äntligen kom den efterlängtade dagen då man får äta såååå många (hemmagjorda) semlor man bara orkar! Som vi längtat!



Vi bakade bullarna strax innan för att de ska vara så färska som möjligt, och tack vare proffshjälp med pensling med ägg...



... blev allihopa i det närmaste perfekta!






Vi älskar verkligen traditioner i vår familj, men inte heller semlor kan vi äta som vanligt folk, haha! Därför förbereder jag en buffé av lite allt möjligt, så det är bara att bygga sin egen semla precis som det passar.

Vissa gillar inte mandelmassa utan föredrar den finska varianten med jordgubbssylt. Somliga vill ha glasyr i stället för florsocker ovanpå, med eller utan kokos då :) Sedan har vi alla dess varianter från med och utan grädde, mycket eller lite mandelmassa till Jonatans helt-enkelt-en-bulle, haha!

Och helt enligt traditionerna misstänker jag att vi i morgon har en fetonsdag på agendan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar