söndag 25 december 2011

Dan före dan före dan och dan före dan :)

Det här vaknade jag till morgonen efter vår egen julafton... Natalie höll på med ett av sina favvo- klappar, ett scrapbooking- set från Cissi, och Oliver myste i sin nya morgonrock, som var så viktig så han till och med fällde en tår på affären när jag lotsades att inte köpa den!


Gör ett tappert försök till att komma i kapp med bloggen :)

I torsdags hade vi en mysmorgon med "helgfrukost" (=mackor i stället för yoghurt), men sedan var vi fullt upptagna av förberedelser inför resan ända tills vi rullade iväg vid 15- tiden.



En del av oss fortsatte förstås att leka som om det inte fanns någon morgondag :) Natalie fick denna älv- klänning i julklapp.



Barnen ville fota alla sina klappar "för det brukar vi göra" (= gjort en gång, förra året :)), men allt var redan rätt utspritt. Här är en del av Olivers klappar i alla fall.



Det mesta av Natalies klappar finns med på denna bild...



När vi kom till hamnen, mådde Alex lite illa, så han och Oliver gick ut och gick medan vi köade till biljettluckan. Oliver var hur orolig som helst, och kollade hela tiden åt vårt håll. Han är sån sort, en liten orolig själ, helt enkelt :)



På båten var vi bland annat och kollade på akrobatshow högt, högt uppe i luften! Jag och Oliver var senare och tittade på en annan show också, med ett hjul som snurrade runt en enorm axel...

Just akrobatik funkar bra på dessa Helsingfors- båtarna med öppet hela vägen upp till tak.



Annat vi gjorde på båten var shoppade och chillade, som alltid... Jag fyllde på förrådet med favoritparfym. Är det ett ålderstecken kanske, att man köper samma parfym gång efter annan, och har inget som helst behov av att förnya sig ;)

Och Natalie, hon fick sin momin- mugg! Hon ska ju få en ny mugg varje gång vi är till Finland, var det ju bestämt :) T- shirtarna är till Alex...


Den 23:e har vi visst inte fotat just något alls. Vi var i alla fall iväg på shopping, även om det är ett skämt att alla svenska kedjor numera även finns här! Det nya jättestora shoppingcentret nära mamma och pappa skulle lika gärna kunna finnas i Uppsala, så när som på Seppälä och kanske Pentik (som ju faktiskt också finns i Sverige).

Jag köpte en bestick- korg på Pentik jag länge velat ha, Daniel behövde en morgonrock, jag fyndade en liten lykta för halva priset och så köpte vi en kaffekvarn, ser du det Tiina, haha! Från den jättefinska affären Claes Ohlson, dessutom :) Euron är så svag just nu så det är faktiskt billigare att handla på Claes Ohlson här i Lahti!

Annars hittade vi resten av julklapparna utan minsta besvär, samt annat nödvändigt såsom skor, handskar, hårgrejer och gummidrakar :)

1 kommentar:

  1. Haha, ja det var en snygg kaffekvarn dessutom :) påminner om den jag hade för läääänge sen i México! Hoppas ni haft det superduper i Finland!

    SvaraRadera