fredag 21 januari 2011

Dille på lampor

Under jullovets sista vecka tog vi tag i ett stort projekt, byte av sovrum i nedervåningen. Natalie behövde mer plats, så hon fick vårt sovrum medan vi klarar oss på mindre.

Vi målade över Natalies rosa tapet till vitt och tapetserade om hennes vita fondvägg till turkost (!!!) I vårt gamla rum behövde vi bara måla en vägg, vit förstås. Ska fota rummen när det blivit lite mer ordning, med saker på väggarna och så.

Som följd av flytten behöver ett och annat köpas, bland annat ett gäng nya lampor. I vårt rum blev det en kompromiss, jag ville ha en kristallkrona medan Daniel vägrade! Han har sällan bestämda åsikter om inredning, så den gången han tycker något, då vet man att det är viktigt ;)



Ett slags mellanting mellan en kristallkrona och en lampa, skulle man kunna säga...




Två jättefina bordslampor fick följa med hem idag. Tanken var att ha den mindre som fönsterlampa i vårt sovrum, men skärmen är lite väl bred för det. Få se var de hamnar till slut...


I morgon ska ännu en lampa upp, en stor svart sak till vardagsrummet i stället för den beigea som nu finns där. Jag är dö-less på allt beige i vardagsrummet och tänkte så smått utrota det mesta.


Vi ska även bege oss till IKEA är tanken, för att inhandla garderob till vårt sovrum. Det känns som om det kommer att ta lång tid innan vårt sovrum är färdigt, men någonstans måste man ju ändå börja och garderob är absolut det viktigaste av allt. Just nu har vi det mesta i pappkassar på golvet.

Vi sitter i soffan med en varsin laptop som vanligt, och som fredagsgott har vi en varsin skål med nötter.
Daniel ska iväg och spela hockey såsom alla andra fredagskvällar. Själv tänker jag lägga mig tidigt. Det har blivit sent var endaste kväll den här veckan, och gårdagens trevliga Tupperware- bjudning var inget undantag!


2 kommentarer:

  1. Hej.. Undrar var du köpt de härliga lamporna jag är ute efter nya och dessa skulle passa bra. Jag bor i Uppsala och gissar att du shoppat där! Tack på förhand/Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Anna, och förlåt för sent svar, du är den första någonsin som kommenterat på min blogg och jag visste inte riktigt hur man gör tydligen. Trodde jag klickat för mailavisering vid kommentar men tydligen inte. NU vet jag i alla fall hur man gör, så nu kan det bara bli bättre!

    Taklampan är från Ellos, försökte länka men hittade inte den just nu bland deras lampor.

    Smålamporna är från Chill och både billiga och jättefina! Skärmarna är lite sidenaktiga och foten ser exklusiv ut. Visst, de är inte särskilt tunga och "lyxiga" så, men hittills har ingen gäst gått och lyft upp dem :)

    SvaraRadera