torsdag 7 april 2011

Storm och äggkartongsålder


Viiiilken storm det är där ute just nu! Vi har inte blivit av med strömmen än så länge men jag blir inte precis förvånad OM det händer!

Daniel sitter fast på kontoret i Stockholm, det går inga tåg alls åt något håll från Stockholm. Få se om han alls kommer hem i kväll... Han har i alla fall fördelen att ha sitt kontor 50 meter från centralstationen, så han kan gå ut först när det verkligen kommer något tåg.

Uppdatering: Daniel kom hem vid 20- tiden, han hade delat taxi med några som också skulle till Uppsala. Första tågen norrut från Stockholm beräknas gå vid 4- tiden i natt! SJ AB ska verkligen läsas baklänges!



 Finns det något som heter äggkartongsålder? I så fall är Natalie i den åldern nu...

 Ovan finns tisdagens, onsdagens och torsdagens dagispyssel. För ett otränat öga kan konstverken se likadana ut, men så är det förstås inte på långa vägar. Där finns:

1. En robot
2. En sköldpadda
 3. Ett ormbo med en hel ormfamilj i.

 Dessvärre har jag glömt bort vilket som var vilket :)



Alex kom precis hem från sin kompis William, med en hel påse med chokladmuffinsar. De två hade letat recept på nätet (Alex har bättre koll på receptsajter än jag) och bakat till fredagsmyset i skolan i morgon. Rätt gulliga och duktiga (och stolta) 11- åringar!



Jonte lagade en av sina absoluta favvorätter idag. Vi kallar den för Rosas falu. Den är en av dessa suveräna, enkla vardagsrätter som går snabbt att laga och som hela familjen gillar.

Det har blivit så mycket matbloggande den här veckan, så jag tänkte faktiskt bjuda på receptet till rätten, för att göra något nytt och annorlunda :) Varsågoda:


Rosas falu

1 falukorv
3dl grädde
1 stor burk majs
1 paket krossade tomater med smak (idag hade vi chili men vitlök eller basilika blir också gott)
1 stor purjolök
curry
riven ost

Skiva falukorven och lägg skivorna i en ugnsform.
Skiva/hacka purjolöken.
Blanda grädde, krossade tomater, purjo, majs och MASSOR av curry i en bunke.
Häll blandningen över korvskivorna.
Strö riven ost över och stek i 225 grader ca 20 minuter.
Servera med pasta eller ris och en enkel sallad till.

Hemligheten här är att våga ha i tillräckligt med curry. Utan det blir rätten lite mesig...
Och, ja, det går alldeles utmärkt att halvera receptet, om man nu inte råkar ha 5 barn :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar