lördag 16 april 2011

Vilket väder!!!


Krokusarna börjar snart vara överblommade...

Vilken underbar vårdag vi haft igen!


Kaffe på altanen efter frukost

Efter en seeeeeg morgon och lååååång frukost, åkte vi iväg för att köpa en ny högtryckstvätt. Vår gamla har gjort sitt, och dessutom har den alltid varit för klen för våra behov. Nu satsade vi på en kraftigare modell, och valde mellan Kärcher och Nilfisk. Efter en massa jämförande hit och dit, slutade det med en Nilfisk, mest för att vi hittade ett bra erbjudande på den modellen vi ville ha.





Det var en massa jippon i affärerna idag. Vi blev bjudna på korv med bröd, godis, hoppborg, ansiktsmålning, fiskedamm...

Vi storhandlade mat och var även förbi en jätteloppis som bara har öppet på lördagar.




Även med en bra högtryckstvätt tar det flera timmar att tvätta och spola rent en altan på 70 kvm!



Jag slipade utemöblerna (förutom mitten på bordsytan, det var helt enkelt för jobbigt, jag orkade inte... Daniel ska ta det). De ska oljas in så småningom.




Jonte och Benne satte ihop studsmattan idag, och som det har hoppats i den! 
Jag är glad vi köpte en i proffs- kvalité förr- förra året! Nätet är lite blekt men själva mattan är fortfarande som ny! De billiga vi haft förr har hållit en säsong var...




Sedan stod det skytte på agendan...



Äntligen kunde man städa i lekstugan och öppna den för säsongen! Denna lilla vackra stuga var vårt förra sommarens stora projekt. Daniel har byggt den från grunden, och den innehåller en massa fyndiga detaljer, bland annat är det runda fönstret på dörren en f.d. väggklocka! Det stora spröjsade fönstret är köpt på Blocket. Det var brunt och jag skrapade och målade det i flera dagar i gassande värme! Dessutom målade jag hela stugan tre varv utvändigt och två varv invändigt, så man kan säga att denna lilla stuga var vårt gemensamma projekt.



Den fina välkommen- mattan hann vi knappt ha framme alls förra året!



Och här har vi insidan! Det svart- vitrutiga golvet var det viktigaste med hela stugan tyckte jag! Det är inte heller alla barn som har en riktig kaklad vägg ovanför sin diskbänk :)



Till vänster hänger grytlappar och annat, sytt av restbitar.



Favvo- dockan Stella sitter och väntar på att bli serverad...



... iklädd riktiga babykläder Natalie haft som bäbis, i strl 40.





Fina krokar, vimplar, lyktor, vägg- ord, månadsbilder med Maja...




... och till och med lite påskpynt :)

Förresten, sedan så lektes det i stugan och, tja, nu ser den inte riktigt lika städad ut längre :) Tur jag fotade där på en gång :)




Påskblommor med fina, riktiga  vaktel- ägg vid roten.





Vi fusk- startade med påskgodiset vid kvällsfikat. Vi ska till Finland till påsken, och där kommer vi säkert äta jättelite godis, ehhh...Den snygga skålen som ser ut som ett ägg, köpte jag förra året på en butik här i Knivsta.

Nu: bastu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar