söndag 11 september 2011

Alexander 12 år

Morgonbilder med iPad kan man aldrig få för många av :)

I morgon fyller vår Alex 12 år, men eftersom det är en vanlig skol/arbetsdag, passade det bättre att fira honom idag i stället!



Han väcktes med sång och paket så klart.



Han fick sin önskemobil (fast bättre, en så färsk version så den inte ens hade kommit ut när han skrev sin önskelista i slutet på augusti), en vit Xperia Mini Pro.

Hans jätteskojiga far hade packat mobilen i en annan ask, från en jättegammal mobil (den till vänster). Som tur är fattade Alex på en gång att det var ett skämt! Pooh! Jag var nervös :)



Prenumeration på Goal, en hel kasse med energidryck och favvotuggummi från O och N.



Alex valde allt fikat själv i affären, så det blev alla hans favoritsorter på en gång!



Sedan fick han välja var vi skulle äta, och det blev Dragon Palace i Uppsala. Så underbart mysigt att umgås med hela familjen! Vi har så roligt tillsammans, och det märks stor skillnad nu när man för första gången i livet inte har en bäbis att ta hand om. Alla umgås på lika villkor (nåväl, nästan), alla deltar i samtalen och alla trivs med varandra!



På eftermiddagen/ kvällen var vi hembjudna till Janne och Birgitta, som är bland våra allra äldsta "familjevänner". Jag och Daniel var bjudna till deras bröllop för över 20 år sedan, och sedan dess har vi hållit kontakten. Bland annat döpte vi Benjamin och Simon tillsammans i Funbo kyrka i Uppsala.

På de usla mobilbilderna finns Natalie med deras hund Mimmi samt lilla Emma, Thord och Ingelas baby. Thord och Ingela har vi känt nästan lika länge som Janne och Birgitta, och våra barn umgås nästan ännu mer med varandra än vi vuxna.

Natalie älskar verkligen Mimmi och att vara till dem innebär alltid "köpa-hund-tjat" i flera veckors tid :)

Det var detta gäng vi skulle ätit surströmming med nästa helg, en tradition vi haft i många år. I år skulle det bli hos oss. Nu har Janne och Birgitta dessvärre blivit bjudna på ett dop precis den dagen, så vi får skjuta på det än en gång. Få se om det alls blir av i år, så svårt som vi har att hitta en helg då alla kan!

Det var i alla fall så underbart trevligt och givande att vara till dem och prata länge med vännerna i lugn och ro. Det blev en hel del "seriöst" snack, och både jag och Daniel kände att det nog är dessa människor som är allra, allra närmast oss i sitt sätt att tänka. Så kloka, fina, öppna människor som dessutom kan formulera sig så väl, något som inte är särskilt vanligt.

Dagen har varit alldeles ovanligt lyckad och det blev på tok för sent innan barnen var i säng. Därför får de sovmorgon i morgon och så skjutsar jag dem till skolan. Mys!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar