lördag 26 februari 2011

Skridskodag!


Äntligen gick vår önskan om en sväng på långfärdsskridskor i uppfyllelse!

Vi hade hört att isen på Mälaren var riktigt bra, så på förmiddagen packade vi skridskor och isdubbar i bilen och åkte till Krusenberg. Där var det varken plogat på vägarna till vattnet eller på isen vad vi kunde se, och enda mänskliga liv i sikte var ett par andra bilar som även de kom och vände om.

Ok, vi åkte till Pilsbo i stället, för därifrån har vi tidigare år kunnat åka ända till Skokloster.

Tidigare år, ja. En kilometer innan Pilsbo tog vägen slut och en massiv snövall var det enda som återstod av resten. Där hade ingen plogat på hela vintern, och då hade väl knappast någon plogat på isen heller.

En desperat sekund tänkte vi nästan åka till Skarholmen, men nej, så desperata var vi ändå inte. Det går liksom inte att åka på den isen. Inte om man vill åka utan att stanna varannan meter vill säga. Där blandas folk med barnvagnar med 5- åringar första gången på skridskor med folk med kaffekorg och picknickfilt... Då är det lika bra att åka till Studenternas, haha!

Så ja, vi åkte tillbaka till Knivsta för att lite på skoj kolla om det var någon is där, vi hade ju hört att den inte gick att åka på. Och visst, finare is kan man inte önska sig! Jämn och fin, så massiv att den nästan var vit och nästan tom på folk!!!

Vi åkte tre varv på 3,5 kilometers banan. Solen tittade fram till och med och det var bara så underbart som det brukar vara när skridskoåkning är som allra bäst!

Åter igen var det onödigt att gå över ån efter vatten!


Just här var vi fotade hade det drivit lite, men annars var banan flera meter bred och helt perfekt på alla sätt!




Efter att vi kom hem, blev Oliver och Natalie så sugna på att också få åka, så jag åkte med dem till skolans is. Natalie har inte åkt många gånger innan, men hon var grym på skridskor, lika grym som alla hennes syskon varit. Det här med skridskor är verkligen deras grej, ingen har behövt träna utan de har bara helt enkelt fått ett par skridskor på fötterna och börjat åka.

Alex är just nu och spelar hockey på en annan is med sina kompisar. Ska hämta honom snart. 

Is är verkligen dagens gemensamma nämnare för vår familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar