lördag 21 maj 2011

Marknad och saftkalas



Idag var det dags för den årliga marknaden här i Knivsta. Jag skulle kanske inte åka dit om det inte var för barnen, men när man väl är där, är det faktiskt rätt skoj. Man träffar alltid en massa folk man inte träffat på århundraden. Till exempel nu var det värsta återträffen för föräldrar från Alex dagistid, vi var flera stycken som råkade stanna till på samma fläck!

Det jag inte vill missa är pelargoner och brända mandlar. Dessutom fick Natalie välja mellan en tigerballong och en gående hund, och gissa vad, vi kom hem med båda :) Annars "fyndade" vi bullformar, godisremmar, polkagrisar och en sommarklänning till Natalie.



Alex var grymt nöjd med sin marknadshandling, nämligen världens fulaste kepa :)




Daniel gjorde en grej jag tjatat om länge, nämligen att byta ut brädorna vid altankanten. Där har vi haft vitmålade brädor, vilket kändes väldigt onödigt. De hade behövts målas om varje sommar för att hålla sig snygga!

Jonte hjälper till med att skruva loss staketet...



... och här har vi färdiga resultatet! Nu får virket gärna bli till samma färg på det som på övriga altanen!






På eftermiddagen var vi bjudna på saftkalas hos en pojke som ska börja i samma klass med Natalie i höst. De bor på en stor gård, och hela klassen var bjuden dit. Man skulle ta med sig fika och så bjöds det på kaffe och saft. Jättekul initiativ tycker vi!

Vi satt och fikade invid en stor lada, och där inne hade de värsta cirkusskolan med hinderbana, klättervägg, linbana och annat. Natalie ville knappt åka därifrån!






Och Oliver, han hostar och han hostar! Förra natten var åter igen en sömnlös en, för både han och mig. Som synes på bilderna, hostar han rätt oavbrutet på dagarna med.

Idag har han börjat med allergimedicin och astmainhalatorer (2 st.), få se om det kanske hjälper något. Hoppas hoppas det, annars missar jag väldigt mycket roligt nästa vecka! Daniel ska vara borta 4 dagar, måndag till torsdag, och vi har sektionsaktivitet på jobbet på tisdag och onsdag, sommarfest på onsdag kväll och en rolig och intressant kurs på torsdag och fredag. Vill faktiskt vara med på allt det!


Viist är det extremt med mygg just nu, men jag får känslan av att somliga överdriver :)

Jag har även utfört stordåd idag genom att städa både varm- och kallförrådet ute! Daniel har rengjort och oljat pooldäcket (på bilden) och så har vi städat huset. Det var det det, nu återstår en sen bastu :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar