onsdag 4 maj 2011

Välkommen Ossian!



Idag, efter att jag hämtat Natalie från dagiset, åkte vi raka vägen tillbaka till Uppsala och Fäboden. Där väntade ju Ossian på oss! Oliver och Natalie fick hitta på ett varsitt namnförslag till kaninen (vi visste att det skulle vara en kille), och Natalies förslag Ossian vann omröstningen. Och vad hade Oliver för förslag då? Jo, han ville att kaninen skulle heta Björn, för det _är_ faktiskt ett namn, haha!

Fast, efter ett tag bytte han sitt förslag till Ville i stället, och nu heter kaninen Ossian Ville Stampe. Snyggt va ;) Ossian är en Lejonhuvad kanin, och därför är pälsen så fin och fluffig! Vinterpälsen kommer dock ramla av snart och ersättas av en lite korthårigare sommarpäls.



 

Det är inga dåliga burar kaninerna på Fäboden bor i, oh my! Det är ägarinnans man som snickrat dem. Synd bara att ingen dammat dem på ett tag...

Natalie gick länge och tittade på alla kaninerna, medan Ossian klippte klorna och gjorde sig fin för att åka iväg på sitt sommaräventyr.





Vi gjorde i ordning buren med vattenflaska, fröblandning i en fin kaninskål och en hög med hö. Höet ska vara huvudsakliga födan, annars mår kaninen inte bra. Fast maskrosblad är favoriten för dessa inte-så-bortskämda hyrkaniner, och den har redan fått tugga i sig ett gäng. Natalie längtar efter att få mata den med morötter, sallad och gurka, men vi får ta det lite lugnt med det. Det tar tydligen tid att vänja sig vid ny sorts föda!



Kaninen måste få bekanta sig vid sitt nya boende i ett par dagar innan man får ta ut den och gosa med. Även tillgången till "huset" ska vägras, tills den har valt en toaletthörna i buren. Fast vi kommer att ta bort skivan för öppningen till natten i vilket fall. Det har jag lovat Oliver, som är väldigt bekymrad över att Ossian verkar vilja gå in i huset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar