onsdag 9 november 2011

Benjamin 17 år!


Dagisbild, Benjamin 2 år.

Dagisbild, Benjamin 3 år!


Idag fyller vår fina Benne 17 år!

Hipp hipp hurra och grattis till Benjamin!


Varje gång barnen fyller år, förlorar jag mig i minnen från deras allra första tid. Benjamin föddes den 9/11 1994, nästan tre veckor för tidigt, på Uppsala Akademiska sjukhus. Han vägde 3510g och var 51cm lång. För bara ett par veckor innan hade vi flyttat från Helsingfors till Uppsala, och ja, precis allt var nytt!



Och så kom den här vackra lilla babypojken till oss! Han var lite gul i början på grund av sin tidiga födsel, och skulle därför ligga vid fönstret och sola sig i dagsljuset så mycket som möjligt.



Världens sötaste baby! Benjamin var bara 3 veckor gammal då han döptes i Funbo kyrka, där ett par bekanta hade bestämt sig för dop och som vi bara hakade på utan nästan någon betänketid alls :) Perfekt då hela släkten ändå skulle komma från Finland och se på underverket!



Första månaderna. Lilla storebror Jonatan, knappt två år, i bakgrunden.



Liten blir större. Jag har inga digitala bilder från den tiden, så jag har fotat 17 år gamla bilder, genom plasten, i jättedåligt ljus :) Därav den höga "kvalitén" på bilderna :)

Det märks så tydligt att det är november nu. Det blev liksom aldrig ljust idag!



Alla dessa bilder är från Norge (sommaren 1996) där vi ofta var på den tiden. Halva Daniels släkt kommer därifrån!



Lek & mek AB!



Finaste håret, vid drygt 2 år!



Som jag älskade denna unge alltså!!!



Februari 1997. Jonte fyller 4 år och Benne är 2 år 3 månader. Ändå helt med i leken :)



Fina i sina Norge- dräkter, Benne nyss fyllda tre år.



Påsken 1998, 3.5 år.



... och sommaren samma år, sista sommaren i vår fina lägenhet!



I september 1999, vid nästan 5 år, blev Benjamin storebror!



Och inte vilken storebror som helst, utan verkligen världens stoltaste och bästa storebror! Benjamin har alltid älskat sina småsyskon...



... och även alla andra småbarn han träffat. Han får alltid bra kontakt med de små nästan direkt. Här en mysig sagostund med kusin Vendela.



På sista bilden är Benne nyss fylld 6 år. Vet inte riktigt vad som hände med bilden, visst var den lite överexponerad redan från början men inte riktigt så här ändå :)


Alla dessa bilder är tagna alldeles nyss, bara så ni vet :) Helt crazy så snabbt tiden går! Den lilla pojken på bilderna blir idag 17 år, går i tvåan i gymnasiet och blir myndig om ett år. Vi har precis firat honom här hemma, och för två minuter sedan tog han och Jonte bilen för att åka en sväng till en kompis...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar