söndag 31 juli 2011

En utomhusdag med mycket cykel!

En del höstblommor har börjat blomma. Det är ju faktiskt augusti i morgon!

Idag har vi varit utomhus hela dagen, från morgon till kväll! Vi mår bra allihopa och även Alex är nu återställd så i morgon kan vi bryta isoleringen om vi så vill.



Sista gemensamma semesterfrukosten! Daniel börjar jobba i morgon efter våra fyra gemensamma semesterveckor (3v + Danmarksveckan). Jag har två veckor kvar med barnen, och Daniel kommer nog mest troligt att jobba en del hemifrån under dessa två veckor, så än är det inte slut på myset :)



Efter frukosten fixade Daniel ett 1000- bitars pussel åt sig själv, hahahaha :)



Maten var allas våra favorit: Ugnsstekt färsk lax med pressad potatis.



En stor del av dagen har handlat om cyklar och cyklande: Natalie älskar sin balanscykel och åker upp och ner för backen med den. Oliver som aldrig någonsin brytt sig om att cykla, blev helt plötsligt jättesugen på att cykla på sin cykel, inspirerad av syrran.



Oliver cyklade både för sig själv och med Alex, allt längre utflykter, med sin gröna cykel i bakgrunden. Då dög plötsligt N:s balanscykel inte alls längre utan hon skulle med ha en "riktig" cykel.

Efter en stunds letande hittade vi en liten lagom flickcykel på Blocket, ca en kilometer från oss :) Den var lila, av märket Mustang, har fjärilar på ramen och en cykelkorg samt en "lära-cykla-stång". Naturligtvis hämtades den bums, och efter en stunds meckande med båda cyklarna hade båda barnen en varsin perfekt hoj :)



Sedan dess har vi cyklat, cyklat och cyklat! Natalie har balansen tack vare balanscykeln, men behöver öva på trampande, start och bromsning lite till innan vi tar loss övnings- stången. Hon är mycket, mycket nöjd med sin snygga cykel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar