fredag 22 juli 2011

Skokloster slott och bullbak



Idag var Daniel med barnen till barnvisningen på Skokloster slott. Jag följde inte med eftersom vi gått visningen flera gånger förut, utan stannade hemma och bakade bullar i stället.



Även om de har visningar varje heltimme, var det ändå fullbokat på varje visning och de fick sätta in extra tider emellan! Skokloster slott är ett av världens bäst bevarade slott från sin tid, och det kommer busslaster med turister för att titta på det varje dag! Snacka om att man inte uppskattar nog det man har i närområdet!!!



Spännande saker fanns att se och höra! Det har funnits att berätta om för en hel dag!



Fika efteråt i mysiga slottsträdgården. Skulle inte ha något emot att ha trädgårdsmöblerna ovan, helt perfekta ju!



Jag bakade ca 130 goda bullar under tiden, och det var såååååå svettigt eftersom det blev 30 grader i skuggan idag med, även om det inte såg ut så från början.



Hemligheten bakom goda bullar är bra råvaror, äkta smör, tålamod med jäsningen och grovmalen kardemumma från Finland!



Resten av dagen har handlat om poolbad, chill och smoothies, som vanligt. Vi rengjorde faktiskt poolkanten med ett "poolkantsrengöringsmedel" Daniel köpt och som var jättebra!

Och utan oss skulle vattenmelonodlarna ha mycket sämre dagar :)

Vi hade faktiskt lite planer på saker att fixa på kvällen, men kom helt av oss pga det som hänt i Oslo.



Vackraste sommarhuset, finaste barnen och sötaste kaninen :) Känns långt borta från terrorattackerna just nu. Men snart jobbar Daniel igen, i centralaste Stockholm, och det finns gott om dårar kvar i världen!

J, B och Petter var i Stockholm idag, och den förhöjda beredskapen hade märkts tydligt överallt, i form av mängder med poliser och polisbilar. Läskiga grejer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar