måndag 11 juli 2011

Jordgubbstider hej hej



Idag har jag äntligen köpt nästa vinterns jordgubbar- känns som om det var lite i sista minuten! Kan väl inte finnas jordgubbar till salu så många veckor till... Inte i samma omfattning i alla fall.



Jag och barnen (de ville absolut hjälpa till), rensade gubbarna ute på gruset. Vågar varken göra det inomhus eller på utebordet/altanen, eftersom det blir så fula märken på träet av mosad jordgubbe, och de går typ aldrig bort.

På altanen ligger fryslådorna på tork, Daniel har nämligen avfrostat båda frysarna idag (+ att han klippt gräset och bakat bröd och vi har städat huset!!!).



Rensade gubbar i massor...



... och hälften färdiga att frysas in i halvor. Andra halvan ska jag mosa till "glass-sås", men hann inte så långt idag pga att vi väntade gäster.



Det var charmtrollet Alvar med mamma Eleonora, pappa och storebror som förgyllde vår kväll. Mycket trevligt besök med många skratt och gott fika (så klart, det var ju ändå vi som bjöd  ;)).

Nu har jag precis varit ute och vattnat i över en timme. Dels i vår egen trädgård och dels inne hos våra grannar som är bortresta hela veckan. De har så sjusärdeles mycket krukväxter :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar