söndag 17 juli 2011

För omväxlingens skull- besök halva dagen :)


Vi börjar få lite ångest över allt sittande-och-fikande-och-inte-lyfta-ett-finger, så vi började dagen idag med en söndagspromenad som snarare blev en svettig power walk. Vi har oändligt med skogsstigar att välja på i närheten, och just på denna hade jag aldrig gått förr.

Det gav helt klart mersmak! Totalt underbart var det att andas in skogsluft och röra på sig för första gången på jag vet inte hur länge!



Min gamla finska kokbok "Kotiruoka" har gått varm hos oss under veckan. Idag lagade Daniel en Karjalanpaisti, en av få kötträtter som även jag tycker är riktigt god. Två olika sorters kött ska puttra på låg värme i fyra timmar, tills det nästan faller i bitar! Massor av gul lök, morötter och lagerblad är det som ger smaken till rätten.



På eftermiddagen och kvällen har vi haft halvspontant besök av två härliga familjer, Peter och Laura samt A-G och Christer. Människor som är lätta att vara med! Vi hade helt underbara diskussioner, och skrattade massor! Jag och A-G konstaterar varendaste gång vi träffas, att vi trivs ovanligt bra med varandra och borde verkligen träffas oftare :)

Att ha vänner på besök är en riktig feel good- boost!

Suck för all vardags-stress! Det är precis så här livet är tänkt att vara :) Får lite flash-backs från alla mina mammaledigheter också, då var det mer så här vi levde, mer spontant och mer socialt!



Systrarna Ida (och Edith i bakgrunden) samt Natalie. Natalie och Edith har gått på samma dagis och lärt känna varandra där.



Natalie fick något av Edith som gjorde henne jätteglad: En godisask som samtidigt var en kalasinbjudan!



Den här killen heter Emil och han är full i bus, såsom bara en Emil kan vara :)



Sötaste syskonen Emil och Elsa!



Elsa och Natalie fikar. Oj som det lektes i lekstugan!


Nu har D (eller J som körde) precis hämtat J +B:s kompis Petter från Arlanda. Han ska sova hos oss en vecka. Det gör han varje sommar och vi ruckar inte gärna på traditionerna i den här familjen :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar