torsdag 21 juli 2011

Regndagsaktiviteter

Vi har hittat en ny favvo-lyxa-till-det- dryck: Viol- cider! Lite omväxling till Dr Pepper i alla fall!


Äntligen regn! På förmiddagen kom det ett par rejäla skurar, så nu lovar jag att inte tjata om regn på ett par dagar i alla fall :)



Som vanligt segade vi oss i sängen till strax efter 11 och åt frukost fram till 12. Det händer inte mycket i detta hus på förmiddagen :)

Jag har varit extremt sugen på sushi i flera dagar, och idag lockade jag med mig D till en lunchbuffé, med löfte om att det faktiskt fanns annan mat också :) Trist att ingen annan i familjen äter sushi eftersom jag skulle kunna leva på det...

Vi fick bara med oss Natalie, ingen annan var intresserad. Mysigt var det att bara ha henne med! På bilden festar hon med friterade bläckfiskringar :)



Vi skulle handla mat på hemvägen men orkade inte :) I stället "tog vi en sväng" till Toys'r Us, enligt N:s önskemål. Nya färgläggningsböcker ville hon ha.



En mitt-i-prick-regndagsaktivitet! Dagen till ära vässade jag alla pennorna också :)



Alex och kompisen Jesper har hård-testat det nya fotbollsmålet. Målet höll väl måttet men inte staketet bakom det. Det liknar mest plockepinn för tillfället, hahahaha!



Vi köpte ett set med lampor till dockhuset, och Daniel fixade el till det. Superfint blev det, och en liten tjej lekte länge med sitt fina skåp!



Jag har väl mest sett ut så här idag. Påbörjade boken ovan i Danmark, men den var lite seg i början, så det var först nu som jag fick upp farten och sträckläste resten. En superbra och mycket tänkvärd bok om vad som gör livet värt att leva och om den hårfina gränsen mellan "normalt" och "galet". Om hur det som är allmänt vedertaget för nutid blir normen och betraktas som det enda rätta och allt som avviker minsta lilla från det är onormalt och ska "tyglas".

Om någon för 100 år sedan hade visat sig på torget i Ljubljana (där boken utspelar sig) utan överrock, hög hatt och stövlar alternativt utan mängder av kjolar, iklädd till exempel t-shirt och shorts när det var 37 grader varmt, hade man med säkerhet blivit inlåst i dårhuset.

När skrivmaskinen uppfanns år 1873, låg bokstäverna i en helt annan, mycket mer logisk ordning. Med följden att skrivmaskinisterna lärde sig skriva så fort att typarmarna slog i varandra. Därför uppfanns tangentbordet QWERTY, ett med bokstäverna i en så ologisk ordning som möjligt, så man var tvingad till att skriva långsammare. För övrigt densamma som jag skriver på just nu. Numera finns inte någon som helst anledning till att bokstäverna ligger huller om buller på tangentbordet, men försök att ändra på det :) Ingen köper ett så konstigt tangentbord ju!

När klockan med visare uppfanns på 1400- talet, var det lika vanligt att visarna snurrade motsols som medsols. Det fanns helt enkelt båda varianterna. Sedan hade hertigen i Florens en fin klocka vars visare snurrade medsols, och i sin iver att härma den, började de flesta tillverka klockor som den. Efter ett tag betraktades tillverkare av klockor med visare "motsols" som dårar.

Själva handlingen är att en ung tjej till slut vågar att strunta i normerna och börja leva sitt liv för hon vet att hon är döende efter ett självmordsförsök. Vad som händer sedan är väldigt överraskande :)

Älskar böcker med temat "Livet är inte dagar som passerat utan dagar man minns"!



... Och så har jag varit till skogen och plockat drygt två liter vildhallon som bara är sååå goda! Sockrade dem och mosade dem lite lätt med gaffel samt frös in.

Det är magiskt att vara i skogen efter regn! Ingenting kan vara friskare och fräschare, luften är så mättad av syre och dofter så man blir nästan hög! Att man dessutom hittar bär är mest en bonus...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar