tisdag 9 augusti 2011

Macarons!


Alltså, jag är verkligen stolt som en tupp över mina  
perfekta macarons! 

De har rätt färg, rätt storlek, är glansiga på ytan och har inga sprickor, dessutom är de perfekta i konsistens _och_ goda :)



De rosa är fyllda med hallonsmörkräm (Leila L:s recept) och de blåa med Nutella (efter tips från Leila).



Själva receptet kommer härifrån!



Den malda (och ompysslade :)) mandeln är blandad med florsocker. Varje ingrediens vägdes in på en grams precision! Nu ska 60g äggvita tillsättas...



Sockerlag skall kokas till den italienska marängen, av 35g vatten och 150g socker. Den ska upp till exakt 118 grader :)



Liten gnutta helt vanlig äggvita ingick också, förutom att mängden så klart var lite mer exakt än vid vanlig bakning!



Alla hos oss tycker de är goda! (As-goda till och med enligt A som äntligen kommit hem från Jeppe:))



Hur lyxigt är inte detta?



Middagen idag var faktiskt as-god den med :) Tonfisksallad med honungsmelon, fetaost och fikon-balsamvinäger! Yummie!

Min lunch idag var en kompislunch på stan. Ha lite dåligt samvete över barnen vars enda utflykt idag varit till Statoil för att köpa Alvedon, dricka och chips till Jonte som är sjuk. I morgon ska jag göra något med dem!

1 kommentar: